De ernst van een pijnlijke tand of kies kan zeurend tot verschrikkelijk en kwellend zijn. De reden is vaak pulpitis waarbij de tandpulpa ontstoken raakt en er sprake is van hevige pijn. Men noemt het ook wel tandpijn.

Vaak gebeurd het op een heel ongelukkig moment, misschien terwijl je op vakantie bent of op het werk tijdens een vergadering of in een restaurant. Kiespijn is een van de vreselijkste pijnen die een mens gedurende zijn leven kan ervaren. Geen mens hoeft door deze hel van kiespijn te gaan als men regelmatig een tandarts het gebit laat onderzoeken en behandelen.

Vaak wachten mensen veel te lang om hun gebit te laten behandelen. Als je kiespijn krijgt is het kwaad reeds geschied. Tanden zijn een heel belangrijk onderdeel van ons lichaam en we moeten ze zeker niet verwaarlozen. Kiespijn kan ontstaan in de tanden of de kaak , en soms zelfs beide.

Een beginnende kiespijn kan soms vanzelf overgaan, maar dat betekent niet dat het probleem dat de pijn heeft veroorzaakt ook weg is.

Dit wijst bijna altijd op een groter probleem in mondgezondheid dat zo snel mogelijk aangepakt moet worden voordat het probleem escaleert . Want reken maar dat die kiespijn vroeg of laat terugkomt en dan zal de pijn vele malen erger zijn.

Gaatjes (cariës) zijn de meest voorkomende oorzaak van kiespijn , met een eenvoudig bezoek aan Niv Dent kan dit probleem direct aangepakt worden door de holte te vullen met tandvulling . Holtes zijn gaten in de tanden veroorzaakt door zure bacteriën, waarbij de bovenste twee lagen van de tanden los raken .

Ze komen het meest voor in de achterkant van de mond in de premolaren en molaren. De meeste holten zijn niet zichtbaar totdat het gat dieper in de levende pulp van de tand zakt, de bacteriën en de zuren van de mond irriteren de pulp, waardoor een er kiespijn ontstaat .

Dit is waarom het erg belangrijk om minstens twee keer per jaar een tandarts te bezoeken. Bij Niv Dent wordt u heel goed ontvangen en kunnen wij uw kiespijn voor goed oplossen.

Niv Dent is een tandartsen praktijk met een positieve sfeer en top tandartsen die alles doen om uw tijd bij hen zo pijnloos en aangenaam mogelijk maken. De tandartsen kunnen controleren en vullen gaatjes in de tanden en kiezen voordat ze te groot worden en irritatie veroorzaken.

Het is altijd goed om tenminste twee keer per jaar voor een routine check-up bij Niv Dent langs te komen. Als je dit doet zal je de kans op kiespijn in de toekomst drastisch verminderen.