Behandeling met lachgas bij de tandarts

Heeft u angst voor de tandarts en wilt u op uw gemak in de behandelstoel liggen? Dan bent u bij ons in de praktijk op het juiste adres. Wij maken als een van de weinige praktijken in Nederland namelijk gebruik van lachgas.

Wat kan ik verwachten bij een behandeling met lachgas?

Voordat de behandeling van start gaat, wordt er bij u een neusmasker aangebracht. U dient tijdens de behandeling door uw neus in te ademen. Als u namelijk via uw mond inademt, werkt het lachgas minder goed.

In eerste instantie wordt er zuivere zuurstof toegediend. Er zal dan stapsgewijs steeds meer lachgas worden toegevoegd. In het begin kan dit een vreemd of onwennig gevoel veroorzaken, maar in de meeste gevallen zal dit gevoel na enkele minuten verdwijnen en plaatsmaken voor een aangenaam en ontspannen gevoel. Als de juiste concentratie lachgas is toegediend, kan de tandarts beginnen met de werkelijke behandeling.

Na de behandeling krijgt de patiënt nog 5 minuten zuivere zuurstof toegediend. Na 5 à 10 minuten is het lachgas volledig uitgewerkt. Voor meer informatie over de tandartsbehandeling met lachgas klik hier.

Voor meer informatie over de tandartsbehandeling met lachgas klik op de button hiernaast..