Zoekt u een Tandartsenpraktijk bij Haarlem?

Woont u in het prachtige Haarlem, de bloemenstad, de stad waar veel schrijvers vandaan komen en waar ooit het mooiste Nederlands van dit land werd gesproken?

En zoekt u een tandarts in de omgeving die of gespecialiseerd is in pijnloos behandelen en het behandelen van extreem angstige patiënten, of juist een cosmetische tandarts is? Misschien wilt u wel allebei onder één dak? In al deze gevallen kunt u het best naar tandartsenpraktijk Niv Dent in Halfweg.

Halfweg ligt nog geen 5 kilometer van Haarlem af, met de auto of OV bent u er zo.

Zelfs als u afhankelijk bent van openbaar vervoer, bent u er in een kwartier vanaf station Haarlem. Er gaat een sprinter vanaf Haarlem (richting Amsterdam) die stopt bij station Halfweg-Zwanenburg. 400 meter van dit station ligt de praktijk. U heeft dus geen taxi of aansluitend busvervoer nodig. U kunt er gewoon naartoe lopen.

De spoorlijn waar u over of langs rijdt is overigens het oudste spoorlijn van Nederland: het traject Amsterdam – Haarlem is op 20 september 1839 in gebruik genomen.

Misschien doet u het andersom? U heeft al gekozen voor Niv Dent, omdat in deze praktijk de modernste methodes veilig en bewust worden toegepast. En u vraagt zich af of het de moeite loont om na de behandeling de omgeving te verkennen? Dat is zeker de moeite waard.

Halfweg ligt in het zuidelijkste deel van het Kennemerland, dat heel toepasselijk Zuid-Kennemerland heet. Een kwartier reizen van Halfweg af ligt Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland. Het is een oude kleine stad, bijgenaamd de Bloemenstad omdat het grenst aan de bollenstreek en het traditionele eindpunt is van het jaarlijkse bloemencorso van deze streek. De stad zelf kent vele evenementen, zoals de internationaal bekende honkbalweek, bevrijdingspop in de Haarlemmerhout, de stripdagen en culinaire evenementen. Het Frans Hals museum en Teyler Museum zijn niet minder bekend.

 Bekijk de video over onze tandartspraktijk vlakbij Haarlem!

Breng een bezoek aan de buitenplaatsen rondom Haarlem!

Rondom Haarlem liggen nog veel voormalige buitenplaatsen, de oude zomerverblijven van welgestelde Amsterdamse families van de 17e eeuw en daarna. Vrij toegankelijk is o.m. het 80 hectare grote loofbos Groenendaal. Deze buitenplaats was in 1767 opgezet als park door de rijke bankier John Hope. De buitenplaats is veel later door de gemeente Heemstede gekocht om te voorkomen dat de lokale bollenboeren het bos zouden kappen om er bollengrond van te maken. Haarlem is niet te verwarren met Haarlemmermeer.

Voor wie verder wil: van maart tot en met mei kunt u met de bus vanaf station Haarlem naar de Keukenhof bij Lisse. Maar er valt nog meer te doen in de omgeving. U kunt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, gelegen tussen Velsen, Zandvoort Bloemendaal bezoeken of gewoon een dagje uitwaaien aan het strand of de bosachtige parken van Santpoort. als u niet te veel lopen wilt en toch van water wilt genieten, kunt u ook een rondvaart maken over het Spaarne.