Veel mensen zijn angstig als ze naar de tandarts moeten. Ze vinden het idee dat iemand met hun allerlei apparatuur in hun mond zit heel eng, en vooral de de metalen puntige gereedschappen doen velen inkrimpen van angst.

De mondholte is erg gevoelig en de grootste reden dat ze angstig zijn is vaak dat ze bang zijn dat het heel veel pijn zal doen. Niv Dent begrijpt dat er mensen zijn die in de stress schieten als ze naar de tandarts moeten. Dit heet ook wel dentofobie.

Het is niet vreemd om deze angst te hebben, vooral als je eerder een slechte ervaring bij een minder tactvolle tandarts hebt ervaren. Niv Dent  doet er alles aan om u een aangename tandarts-ervaring te geven, zodat u na uw eerste bezoek bij ons, nooit meer hoeft te vrezen om uw gebit te behandelen.

Voor hen die Niv Dent nog niet hebben meegemaakt hebben wij 5 tips die u hopelijk zullen helpen om minder angstig te zijn voordat u de Niv Dent tandkliniek bezoekt.

Tip 1

Neem een leuk boek mee naar de kliniek of luister naar ontspannende muziek tijdens het wachten. Dit houd je bezig waardoor je minder gefocust ben op je angst voor de behandeling.

Tip 2

Ga met een vriend of een familielid die regelmatig naar de tandarts gaat en niet bang is. Zo iemand kan je tijdens een angstaanval gerust stellen en je overtuigen dat er niks is om bang voor te zijn.

Tip 3

Breng een stressbal mee en hou het het in je hand. Knijp het als je een beetje nerveus word. Het zal aanvoelen alsof de stress van je lichaam in de bal gaat.

Tip 4

Denk aan hoe geweldig het zal zijn om een mooie, gezonde glimlach hebben. Wees positief en denk aan positieve dingen die deze behandeling je zult bieden.

Tip 5

Beloon jezelf als je denkt dat je jouw angst hebt overwonnen ga iets leuks doen na het bezoek aan de tandkliniek, je zult merken dat je vrees voor de tandarts steeds minder wordt na elk bezoek en tenslotte helemaal verdwijnt.

Vaak zijn mensen heel gestrest voordat ze de tandkliniek van Niv Dent binnen lopen en wanneer ze eenmaal worden behandelt denken ze “is dit waarvoor ik zo bang was?”

Er is helemaal niks om bang voor te zijn, Niv Dent heeft maar een doel en dat is om uw tanden gezond te houden zodat u niet door het leven hoeft te gaan met kiespijn, een slecht gebit en een slechte adem.

Niv Dent is ook nog gespecialiseerd in het pijnloos behandelen van tanden dus wij zijn extra goed voor de angstige patiënten. Wij hopen dat uw angst u niet weerhoud voor een bezoek aan Niv Dent, Bij ons hoeft u niets te vrezen.